Kar je zanimivo in koristno...

KAJ JE TO MODER ANTIREFLEKS?

Stekla z vijolično-modrimi nanosi blokirajo škodljivo modro svetlobo. Namenjena so predvsem uporabnikom, ki veliko delajo za računalnikom in uporabnikom, ki želijo zaščititi oči pred modro svetlobo, ki izvira iz razsvetljave.

Modra svetloba je prisotna v dnevni svetlobi in popolnoma naraven pojav. Pomaga nam, da ostanemo budni, vendar je hkrati prevelika količina lahko tudi škodljiva in povzroča utrujenost oči. Predvsem v nočnem času, ko bi moglo biti naše oko izpostavljeno čim temnejšemu okolju.

Zaradi razširjene uporabe LCD/LED monitorjev, LED televizorjev, pametnih telefonov, tablic in energetsko varčnih žarnic (sijalke, LED žarnice), ki oddajajo veliko modre svetlobe, so se opravile raziskave, ki so razkrile, da lahko modra svetloba tudi škoduje očem.

Kaj še lahko storite za boljši vid:

  • Zvečer in ponoči uporabljajte zatemnjene luči v topli rdeči barvi. Rdeča svetloba ima najmanjši učinek na zamik spalnega ritma in zmanjšuje količino melatonina.
  • Izogibajte se uporabi svetlih zaslonov dve do tri ure pred spanjem – ali pa zmanjšajte svetilnost zaslonov.
  • Če delate  v nočni izmeni ali uporabljajte elektronske naprave ponoči, uporabljajte očala s stekli, ki blokirajo modro-vijolično svetlobo.
  • Zmerna izpostavljenost sončni svetlobi lahko izboljša vaš spanec ponoči ter razpoloženje in budnost podnevi.
Ostali članki

Povezani članki

Okulistični pregledi Maribor

OKULISTIČNI PREGLEDI V MARIBORU

Okulistični pregledi so ključnega pomena za ohranjanje zdravja vaših oči. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ocenjuje, da ima po vsem svetu 314 milijonov ljudi okvaro vida,

KAJ JE TO MODER ANTIREFLEKS?

Stekla z vijolično-modrimi nanosi blokirajo škodljivo modro svetlobo. Namenjena so predvsem uporabnikom, ki veliko delajo za računalnikom in uporabnikom, ki želijo zaščititi oči pred modro

KAJ JE TO FOTOSENZIBILNO STEKLO?

Očala se samodejno zatemnijo na soncu in samodejno osvetlijo v prostoru. Foto občutljiva očala reagirajo na količino UV svetlobe v zraku. Ob oblačnem vremenu ali

Sledi nam na družbenih omrežjih!

Novejše objave

Ustvarjaj pogled z nami.-

Prijavi se na naše novičke!

Obljubimo vam, da vam bomo pošiljali le najnovejše novičke!

Categories